Als je traditionele kappers gebruikt, hebben ze meestal de houding dat als je het niet kunt uitspreken, het niet de moeite waard is om te behandelen. Je hebt misschien het gevoel dat sommige klanten veel verouderde informatie binnenbrengen. Het traditionele kapsel is moeilijk onder de knie te krijgen omdat het knippen ondersteboven wordt gedaan. Dit heeft tot gevolg dat het haar wordt getrokken en vast komt te zitten op de verkeerde delen van het hoofd. Zelfs als de kapper weet wat ze doen, kunnen ze niet zien wat ze doen. Je moet ze volledig vertrouwen. Dit kan een goede manier zijn om jezelf te beschermen tegen het niet krijgen van een goed kapsel. In plaats van te zeggen dat je geen goed kapsel hebt gekregen, kun je zeggen dat de kapper een creatieve manier heeft gevonden om aan je verzoek te voldoen.

Het algemene doel van elk kapsel is ervoor te zorgen dat het haar in balans is met het gezicht. Dit is eenvoudig te realiseren. Het enige dat nodig is, is opletten. Wenk met de cliënt waar het haar op zijn gezicht valt. Vraag de klant vervolgens netjes hoe hij het graag weer zou willen zien. Vragen is een goed idee. Het zorgt ervoor dat je weet wat de klanten willen. Probeer je voor te stellen hoe de afgewerkte look eruit zal zien. Zorg ervoor dat het gezicht schoon is (dwz geen make-up) en eventuele sieraden die de klant heeft. U kunt er zeker van zijn dat de afgewerkte look past bij de persoonlijkheid van de persoon. Het is belangrijk om op alle hoeken te letten. Veel mensen willen niet dat hun gezichtsuitdrukkingen gezien worden. Dit is echter vaak moeilijk te zien. Daarom zal een goede kapper anticiperen op de gezichtsuitdrukkingen om ervoor te zorgen dat het gezicht doet wat de klant verwachtte. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het kapsel bij het gezicht moet passen. Als het gezicht groot is, kan het moeilijk zijn om de stijl te creëren die de klant wil. Het kan ook moeilijk zijn om de stijl te vinden die de klant wil. Het vergt vaak oefening.

Volumineus haar is een uitdaging, net als ervoor zorgen dat de stijl die de klant wil, verkrijgbaar is. Soms zijn er oefeningen nodig om de stijl te ontwikkelen die de klant wil. Een manier om de kans op de gewenste stijl te vergroten, is door gerelateerde afbeeldingen te verzamelen. Enkele voorbeelden zijn kapseltijdschriften, stijlboeken of zelfs een computerscherm. Alle materialen zijn op één plek beschikbaar en de kapselschaar is bij de hand. Een ding om te onthouden is dat elke persoon een andere gezichtsvorm heeft. Sommige kapsels zien er goed uit voor de ene persoon en zijn niet vleiend voor de ander.

Kapselscharen zijn belangrijk om veel problemen te voorkomen. Ze helpen het haar netjes en opgeruimd te houden. Zonder deze scharen bestaat het risico dat de haarkwaliteit wordt aangetast. Een slechte schaarkwaliteit kan leiden tot lelijke gespleten punten. Dit is vooral belangrijk bij kort haar. Het is gemakkelijk te zien dat gespleten haarpunten meer naar voren komen uit krullend dan uit steil haar. Om de effectiviteit van het knippen te vergroten, is het belangrijk om een ​​betrouwbare kapselschaar te vinden.