Good hair day

Heeft u ooit het gevoel gehad dat uw haar bepalend is voor wie u bent? Vindt u dat u zich afvraagt of uw haar een "good hair day" of een "bad hair day" is? Heb je je ooit afgevraagd wat voor soort haarverzorging het beste is voor je natuurlijke textuur en welke producten geschikt zijn voor jou? Zo ja, dan heb je misschien te maken met droog of pluizig haar of zelfs met asgrauwe blonde highlights. Het kan ook zijn dat je geplaagd wordt door een laag zelfbeeld door doffe lokken die het gewoon niet hebben als het erop aankomt ze mooi te maken. Maar hoe vaak ons ook is verteld dat onze lokken niet alles zijn, we willen nog steeds geloven dat er iemand is die onze mooie kanten ziet. Maar helaas, de waarheid is dat de meesten dat niet doen – wat ongelofelijk ontmoedigend kan zijn. Dat gezegd hebbende, ik begrijp het als je geen zin meer hebt om erover te lezen. Laat me je een beetje inzicht geven in wat het betekent als mensen zeggen dat goede haardagen moeilijk te vinden zijn en dat het niet de moeite waard is om er een te vinden:

Wat is een "goede haar dag" voor vrouwen?

Een "goede haardag" is wanneer je met je haar naar een stylist gaat en die je helpt om een look te creëren die aangepast is aan je natuurlijke textuur en smaak, zonder dat je een dure chemische kleurcorrectie hoeft uit te voeren. Het is wanneer je kan genieten van de kalmerende geur van je favoriete haarproducten zonder je zorgen te maken of ze je lokken al dan niet stijf, zwaar of zelfs droog zullen doen aanvoelen. En het is wanneer je je haar met vertrouwen kunt dragen, wetende dat het precies is zoals jij het wilt.

'Good Hair Day' vs. 'Bad Hair Day' – waarom voelen we ons zo?

Het is algemeen bekend dat er twee soorten dagen zijn in onze haarverzorgingsroutine: "good hair days" en "bad hair days". Maar waarom hebben we het gevoel dat de laatste vaker voorkomen? Waarom gaan we ervan uit dat onze "bad hair days" vaker voorkomen dan de "good hair days"? Simpel: de maatschappij heeft ons geconditioneerd om te geloven dat dun haar en asgrauwe blonde highlights synoniem zijn met een "bad hair day" – en dat al de moeite die we moeten doen om die twee dingen te krijgen ongelooflijk frustrerend is.

Dat gezegd zijnde, wanneer we ons haar laten groeien of de overgang maken naar natuurlijk haar, zal ons haar droge periodes kennen omdat het groeit en omdat ons haar in opbouw is. Ons haar is in een staat van verandering en we willen er niet te veel mee rommelen. Als we dat wel doen, kunnen we er aan gaan trekken, schade aanrichten en het nog moeilijker maken om het te stylen omdat het zichzelf probeert te herstellen.

Tekenen dat het tijd is om je te verheugen en een "goede haardag" te vinden.

  • Uw natuurlijke haartextuur is handelbaarder dan normaal.
  • Uw natuurlijke haar is minder pluizig dan normaal.
  • Uw haar voelt niet uitgedroogd aan wanneer u het wast.
  • U hoeft minder producttypes te gebruiken om uw haar er goed uit te laten zien en goed te laten aanvoelen.
  • Uw kleur ziet er na een week dragen nog steeds goed uit.

Conclusie.

Hoewel "goede haardagen" misschien maar één of twee keer per maand voorkomen, is het belangrijk om te onthouden dat ze gebeuren, en dat moet je vieren! Ja, je zult waarschijnlijk nooit zijdezacht, perfect steil haar hebben zonder een touch up en je natuurlijke textuur zal waarschijnlijk nooit perfect zijn, maar dat betekent niet dat je je daardoor hoeft te laten verslaan. En onthoud, je bent niet alleen. Er zijn miljoenen vrouwen over de hele wereld die hetzelfde haar hebben. Hou vol, en wees niet bang om hulp te vragen. Er zijn veel bronnen die je kunnen helpen om van je haar te leren houden. Ga nu op zoek naar een "goede haardag" en bedank de haargoden voor hun geschenk aan jou.